Skip to content
MSML

Tailor made software

MSML is een softwarebedrijf dat maatwerk webapplicaties en mobiele apps ontwikkelt. Gedurende 36 maanden mocht ik de commerciële strategie vormgeven, nieuwe klanten werven en diverse projecten begeleiden. Op deze pagina blik ik terug op mijn interim-management klus waar creatieve leadgeneratie, scoren in de Eredivisie en klanttevredenheid de revue passeren.

MSML

 

LEADGENERATIE

Een verdrievoudiging van het aantal leads

MSML was al een bedrijf met een indrukwekkende klantenportfolio toen ik in 2018 aan deze opdracht begon. Zo werkte het softwarebedrijf uit Deventer al voor PrimaGaz en Unilever. Een prachtige prestatie, maar grote opdrachten zijn ook een risico in de continuïteit van groeiende bedrijven. Daarom moesten er nieuwe ingangen gevonden worden voor meer diversificatie.

Om de maatwerkontwikkeling van mobiele apps te stimuleren, werd watkosteen.app bedacht. Hier kunnen bezoekers eenvoudig zelf uitrekenen wat het ontwikkelen van een app kost. We kozen er bewust voor om in te spelen op de meest gestelde vraag rondom mobiele apps. Kostda?

Inmiddels heeft watkosteen.app organisch een plek op de eerste pagina in vrijwel alle zoekmachines verdiend. Dat is vast te danken aan de hoge conversieratio’s die dankzij A/B-testen zijn gerealiseerd. Met de introductie en optimalisatie van watkosteen.app verdrievoudigde het aantal maandelijkse leads.

Wat kost een app de leadmachine van MSML

 

MSML tekent de samenwerkingsovereenkomst met Go Ahead Eagles
APP OP EREDIVISIE NIVEAU

Van supporter naar leverancier

MSML is een organisatie die zich inzet voor verantwoord ondernemer- en werkgeverschap. Sinds 2022 is het zelfs gecertificeerd door B-corp. Om ook in de regio impact te maken, zochten we een lokaal initiatief om te ondersteunen. Vanuit het kantoor in Deventer kijkt MSML uit op stadion de Adelaarshorst. De keuze viel mede daarom op Go Ahead Eagles, dat toen nog uitkwam op het tweede niveau.

De Eagles hadden ook wel oren naar een samenwerking. Daarom legde ik de contacten, bereidde het project voor en trad op als product owner. Zo werd een fan-app ontwikkeld die, ook nu de club in de Eredivisie uitkomt, nog altijd als toonaangevend wordt gezien.

De succesvolle samenwerking smaakte naar meer. Zo werkte ik met de directie aan geïntegreerde fan-data over alle websites van de club. In een nieuw project ontwikkelden we het platform om dat mogelijk te maken. Het geeft me veel voldoening dat de samenwerking tussen MSML en Go Ahead Eagles nog altijd voortduurt.

 

CUSTOMER EXPERIENCE

MSML zet nieuwe standaarden

Mijn werk bij MSML viel in twee belangrijke delen te onderscheiden. Enerzijds was ik als sales en marketing manager verantwoordelijk voor het bereiken en verleiden van nieuwe klanten. Anderzijds was ik als product owner betrokken bij de ontwikkeling van hun projecten. Kortom, beloften doen én waarmaken.

MSML overtreft graag de verwachtingen van haar klanten. Daarom investeert het bedrijf voortdurend in de hoogste normen van veiligheid en samenwerking. Maar wat vinden de klanten daar eigenlijk van? 

Ik startte met mijn stagiaires het periodiek onderzoeken en benchmarken van de klanttevredenheid. Jaarlijks worden de uitkomsten gepubliceerd. Een bewijs van de transparantie die MSML nastreeft. En dat mag ook wel, getuige de NPS die steevast boven 50% uitsteekt.

De Chocomel scan en win actie is een project van MSML
Axendo
JPR Advocaten
Novaware
Ortec Finance
Smit De Vries

Toegevoegde waarde voor MSML

Wie kan beter vertellen over mijn werk, dan de opdrachtgevers die je voorgingen? Hieronder lees je een kort fragment uit de referentiebrief die ik van MSML kreeg. Meer weten? Gebruik dan het formulier om de hele referentiebrief te downloaden.

Marcel Letink - Directeur

"Bram is een zelfstandig en gedreven collega met veel passie voor zijn werk. Binnen MSML is hij verantwoordelijk geweest voor het opzetten van een duurzaam en continue proces in het kader van commerciële activiteiten voor MSML. Wij kijken terug op een succesvolle samenwerking tussen Bram en MSML en bevelen hem dan ook warm aan bij potentiële nieuwe opdrachtgevers."

Referentiebrief downloaden