Skip to content
Ortec Finance

FinTech uit de lage landen

Vanuit kantoren in onder andere Rotterdam, Londen en New York ondersteunt Ortec Finance grote organisaties bij het nemen van complexe investeringsbeslissingen. Op deze pagina blik ik terug op mijn consultancywerk voor de vastgoeddivisie. Een opdracht waar een ijzersterke basis en de lancering van een nieuw product mij de geuzennaam conversiekoning opleverde.

Ortec Finance

 

MARKETING

Een ijzersterke basis

In 2016 en 2017 werkte ik als marketing adviseur voor Ortec Finance. In de eerste maanden deed ik onderzoek naar de commerciële processen binnen de business unit Real Estate Management.

Mijn opdracht ontstond uit een strategietraject onder leiding van adviesbureau Mobilee. Aan dat traject heb ik deelgenomen, waarbij er van organisatieniveau werd afgedaald naar de business unit. Mijn advies was gericht op het stimuleren van de omzet en verbeterde samenwerking met andere bedrijfsonderdelen. 

Mijn plan omvatte tientallen concrete aanbevelingen voor alle fasen in een geïntegreerde sales en marketing funnel. Denk aan verbeteringen in content, leadgeneratie en proposities. Op verzoek van Ortec Finance heb ik deze in de organisatie doorgevoerd. 

Brams Toegevoegde Waarde - Afscheid van Ortec Finance

 

Brams Toegevoede Waarde - Introductie Asset Management
EEN NIEUW PRODUCT

Portefeuille- en asset management

Ortec Finance ondersteunt klanten met software en adviesdiensten. Ze beschikken over een reeks aan applicaties die naadloos in te passen zijn in de werkprocessen van hun klanten. Met Asset Management kwam er voor woningcorporaties een nieuw instrument bij. 

Voor de introductie van het nieuwe product heb ik de propositie aangepast en deze campagnematig geïntroduceerd. Daarbij maakten we gebruik van vernieuwende content vormen en leadgeneratie technieken. De lessen die zo werden geleerd diende als inspiratie voor de hele organisatie.

Samen met partners als Vabi organiseerde ik namens Ortec Finance de corporatiedag. Dit event met ruim 300 bezoekers en 25 workshops was hét moment om Asset Management feestelijk te lanceren.

 

GEUZENNAAM

Hoe de conversiekoning werd geboren

Om duurzame verandering te bereiken, werkte ik aan strategieën die mijn aanwezigheid bij Ortec Finance zouden overleven. Zo ontstonden er nieuwe functies in de organisatie die ik heb vormgegeven en vervolgens zijn ingevuld. Zij verzekeren dat mijn initiatieven verder kunnen ontwikkelen.

De kracht van herhaling valt bij verandering ook niet te onderschatten. Termen rondom funnels, product-marktcombinaties en conversie waren niet te missen. Mijn voortdurende gehamer op het belang van conversieoptimalisatie leverde me de naam 'conversiekoning' op. Een titel om met trots te dragen. Bij mijn afscheid werd ik bovendien verrast met twee ludieke conversiekoning posters.

Wist je dat je nog altijd op deze website uitkomt als je naar conversiekoning.com surft? Probeer het maar eens.

Brams Toegevoegde Waarde - Conversiekoning Ortec Finance
Axendo
JPR Advocaten
Novaware
Ortec Finance
Smit De Vries

Toegevoegde waarde voor Ortec Finance

Wie kan beter vertellen over mijn werk, dan de opdrachtgevers die je voorgingen? Hieronder lees je een kort fragment uit de referentiebrief die ik van Ortec Finance kreeg. Meer weten? Gebruik dan het formulier om de hele referentiebrief te downloaden.

Frank Vermeij - Directeur

"Bram doet de naam van zijn bedrijf eer aan. Toegevoegde waarde, dat is wat hij heeft geleverd bij Ortec Finance. Hij is een inspirator die komt met vernieuwende ideeën. In korte tijd heeft Bram zijn positie verworven en was iedereen bereid open zijn bevindingen met hem te delen. Al snel voelde hij als ‘een van ons’."

Referentiebrief downloaden