Skip to content

De nieuwe advocaten sinds 1899 (podcast)

In deze podcast ga ik vanuit mijn rol als consultant en interim manager bij JPR advocaten met Floris Hulsman in op de uitdagingen en veranderingen in de advocatuur. Wat kun je in deze podcast allemaal verwachten?

De advocatuur ondergaat momenteel een periode van radicale verandering, waarbij aspecten als marketing en sales steeds belangrijker worden. Digitalisering en nieuwe spelers bedreigen het verdienmodel van advocaten, waardoor de beroepsgroep moet evolueren om relevant te blijven. Ook een kantoor als JPR Advocaten, dat al 125 jaar bestaat, moet zich aanpassen.

Ik bespreek met Floris de veranderingen en kansen voor JPR. Zo werkte JPR bewust aan een toegankelijker imago, om beter aan te sluiten bij de manier waarop ze in de praktijk opereren. Meer nadruk op samenwerking en familiewaarden, in plaats van enkel op zakelijkheid en winnen. We besteden aandacht aan hoe JPR zich heeft ontwikkeld van een traditionele aanpak naar een meer adviserende rol, waarbij vertrouwen en een unieke positionering in de markt centraal staan.

Er is in de podcast ook even ruimte om mijn eigen bedrijfsnaam toe te lichten. Ik leg uit dat ik me richt op het tijdelijk leveren van advies en managementcapaciteit, met focus op toegevoegde waarde. De bedrijfsnaam "Brams Toegevoegde Waarde" is een knipoog naar de bekende BTW-term.

De tagline die alles veranderde - Namarama podcast afl.74
39:12

Onderwerpen in deze podcast

  1. 00:00:00 - Herpositionering van JPR
  2. 00:07:58 - Advocatuur: Traditie en Carrièrepad
  3. 00:09:55 - Digitalisering en diversiteit in de advocatuur
  4. 00:13:03 - Gelijkwaardigheid in de advocatuur
  5. 00:14:16 - Advocaten: Onmisbaar bij complexe rechtskwesties
  6. 00:16:26 - Zoeken naar een Nederlands compromis in de advocatuur
  7. 00:23:01 - Creëren van collectief gevoel
  8. 00:24:46 - Stapsgewijze transformatie en merkverhaal
  9. 00:26:18 - Transformatie van een advocatenkantoor: Merkverhaal en veranderbereidheid