Skip to content
JPR advocaten

De nieuwe advocaten

De advocatuur verandert. Dat vraagt om wendbare advocaten die zich probleemloos aanpassen aan de uitdagingen van morgen. Van 2021 tot 2024 heb ik als consultant en interim-manager een bijdrage mogen leveren aan de transformatie van JPR advocaten. Een project met strategische uitdagingen, een ware metamorfose en een revolutie in digitalisering.

JPR Advocaten

 

CONSULTANCY

Het begint allemaal met het juiste plan

In 2020 startte JPR met een strategisch traject onder leiding van Gerard Russchen en Bram Steijn. Zij stelden vast dat er enorme kansen lagen op het gebied van marketing, sales en digitalisering. Zo werden de kaders van mijn opdracht gevormd.

Ik startte met een uitgebreide interne en externe analyse. Daarin sprak ik met alle stakeholders en deed onderzoek naar trends en ontwikkelingen in de advocatuur. Op verschillende momenten presenteerde en valideerde ik mijn bevindingen.

Na de analysefase schreef ik een strategisch meerjarenplan met aanpassingen in processen, nieuw beleid en automatisering. Uiteraard onderbouwd met een plan van aanpak en begroting. JPR vroeg me deze plannen als interim-manager te implementeren.

Plan JPR advocaten door Bram Groenen

 

Nieuwe uistraling JPR advocaten
MARKETING EN SALES

Klaar voor de nieuwe commerciële realiteit

JPR advocaten beschikt over alle eigenschappen om te voldoen aan alle eisen van de moderne ondernemer. Maar de advocatuur als geheel wordt nog vaak gezien als traditioneel en hiërarchisch. Hoe valt de beste dienstverlener dan positief op?

Samen met Floris Hülsmann ontwikkelden we een nieuw manifest met de overtuigingen en kernwaarden van JPR. Over hoe drempels tussen ondernemerschap en de advocatuur verdwijnen. Deze 'nieuwe kijk' op de branche kreeg een gezicht door een hagelnieuwe huisstijl, gerealiseerd in samenwerking met Bestwerk.

Bij 'de nieuwe advocaten' verloopt klantcontact niet uitsluitend via partners. Zo krijgen jonge advocaten ruim baan en worden gestimuleerd om zich in de markt te profileren. Dat maakt de weg vrij voor nieuwe relaties tussen gelijkgestemde professionals.

 

HUBSPOT EN DATA

Enorme stappen in digitalisering

In mijn plannen voor JPR speelde (marketing) automatisering en data een belangrijke rol. Na een zorgvuldige leveranciersselectie werd gekozen voor HubSpot als basis voor CRM en marketing. Samen met Bright Digital gaf ik de implementatie vorm.

Om alle advocaten een volledig klantbeeld in CRM te kunnen bieden, wordt informatie uit verschillende bronnen samengevoegd. Deze data wordt vervolgens geautomatiseerd verrijkt en geïmporteerd, dankzij de expertise van DAAT.

Met alle informatie op één plaats, werd efficiënte leadgeneratie en het regelmatig informeren van klanten mogelijk. Samen met Traffic Today bracht ik de digital marketing vervolgens op een hoog niveau. Hierdoor openen nog lang na mijn opdracht commerciële kansen voor de nieuwe advocaten van JPR. Die toekomst is in geweldige handen bij het team dat ik mocht samenstellen.

JPR advocaten - Hubspot implementatie
Axendo
MSML
Novaware
Ortec Finance
Smit De Vries

Toegevoegde waarde voor JPR advocaten

Niemand kan beter vertellen over mijn werk, dan de opdrachtgevers die je voorgingen. Hieronder lees je een kort fragment uit de referentiebrief die ik van JPR advocaten kreeg. Meer weten? Gebruik dan het formulier om de hele referentiebrief te downloaden.

Pascal Hulsegge - Managing Partner

"We nemen in zijn huidige rol dankbaar afscheid van Bram. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn vaardigheden, ervaring en leiderschap een aanwinst zullen zijn voor elke organisatie. Wij bevelen Bram dan ook van harte aan voor elke senior management rol en wensen hem veel succes in toekomstige uitdagingen."

Referentiebrief downloaden